Konkurs za vizuelne umetnike – program IVA.lab 2023

Autor: Nezavisni filmski centar Filmart
09. Jun 2023
Konkurs za vizuelne umetnike – program IVA.lab 2023

Ovogodišnje, sedmo izdanje IVA.lab programa se održava u Čačku od 16. do 22. avgusta u okviru programa Prestonica kulture Srbije 2023, istovremeno sa Interakcija Festivalom, Kampom i Radionicom.

U okviru ovog programa dvoje umetnika sa tutorima-kustosima razvijaju svoje projekte, ali i besplatno prisustvuju predavanjima u okviru Interakcija: Radionice dokumentarnog filma i ostalim programima Interakcije (Festival InterakcijaMeet2Talk). Učešće je besplatno, a smeštaj i ishranu tokom boravka umetnika, obezbeđuje Filmart. Rok za prijavljivanje: 20. jun 2023.

 

IVA.lab program (Inter_video_akcija laboratorija) je koncipiran kao platforma otvorena za različite kolaboracije i eksperimente u polju video umetnosti. Mesto je susreta vizuelnih umetnika i umetnica iz Srbije i regiona sa inostranim učesnicima filmskih programa Interakcije (Kampa, Radionice i Festivala). IVA.lab organizuje NFC Filmart od 2016. godine sa ciljem podsticanja produkcije video umetnosti, kao i hibridnih, medijskih, umetničkih formi.

Inače, IVA.lab program je namenjen vizuelnim umetnicima iz Srbije i regiona (Hrvatska, Slovenija, BiH, Crna Gora, Kosovo*, Severna Makedonija): onima koji imaju projekat u razvoju koji bi želeli da razvijaju sa našim tutuorima-kustosima i onima koji žele da prošire svoja znanja iz oblasti kreativnog dokumentarnog filma i ostvare saradnju sa brojnim učesnicima filmskih programa Interakcije. Za razvoj se prihvataju projekti iz oblasti video umetnosti, hibridnog, eksperimantalnog i non-fiction videa. Prijavljeni projekti mogu biti u bilo kojoj fazi razvoja (u fazi razvoja, produkcije ili u fazi postprodukcije). Tutori – kustosi ovogodišnjeg IVA.lab programa su istoričari umetnosti Miroslav Karić i Slađana Petrović Varagić.

Broj učesnika je ograničen – dva. Prijavljivanje i učešće na programu IVA.lab je besplatno. Radni jezik je engleski.

Za više informacija o IVA.lab 2023 programu, uslovima prijavljivanja na konkurs, procesu prijavljivanja i selekcije posetite naš sajt www.interaction.rs/sr/iva-lab-2

Program IVA.lab 2023 podržava Ministarstvo kulture RS.

Korišćene fotografije—Nezavisni filmski centar Filmart