“Kopelija” u Narodnom pozorištu Užice

07. April 2024
“Kopelija” u Narodnom pozorištu Užice

U okviru manifestacije Užice-Prestonica kulture Srbije u utorak 9. aprila sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice, biće izveden balet Lea Deliba KOPELIJA u koreografiji Ljubinke i Petra Dobrijevića. U toj svetlucavoj priči o magiji i prevari punoj čarolije i romantike, u dekoru Miraša Vuskanovića i kostimima Katarine Grčić Nikolić, glavne ulogu su poverene Teodori Spasić (Svanilda), Levu Semenovu (Franc) i Jovici Begojevu (Kopelijus). U predstavi učestvuje celokupni ansambl Baleta.

BALET KOPELIJA NARODNO POZORISSTE BEOGRAD 18. mart 2024. godine
FOTO: ŽELJKO JOVANOVIĆ

KOPELIJA je raskošan balet, prepun mašte i vedrine, sa očaravajućom muzikom – mešavinom francuskog romantičarskog i ruskog neoklasičnog stila, koja kao inspiraciju pokretu, donosi široku, veličanstvenu paletu igračkih bravura koje publiku, od one najmladje, pa do baletskih sladokusaca, nijednog trenutka ne ostavljaju ravnodušnom.

Cena ulaznice je 1000 dinara, a sva sredstva od prodatih karata biće uplaćena za potrebe lečenja na račun Jelene Luković iz Užica. Prodaja na biletarnici pozorišta radnim danima od 14 do 20 časova.

BALET KOPELIJA NARODNO POZORISSTE BEOGRAD 18. mart 2024. godine
FOTO: ŽELJKO JOVANOVIĆ

Dođite da zajedničkim snagama i humanim gestom pomognemo našoj sugrađanki !

Autor korišćenih fotografija—Željko Jovanović