Otvara se izložbena sezona u Gradskoj galeriji Užice

iconKultura

February 19, 2020

Ovogodišnji program u Gradskoj galeriji Užice biće otvoren 21. februara postavkom „Ožiljci – Uspomena istorija planine“ koju će činiti slike i crteži Jelene Šalinić, profesorke na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Izložba grafičkog dizajnera Slavomira Stojanovića Futura „Dizajn“ zakazana je za 24. mart, skulpture Gorana Čpajaka užička publika videće od 21. aprila, dok će skulpture Magdalene Pavlović biti izložene od 19. maja.

Izložba Laureati „Beogradskog grafičkog kolektiva“, koja će obuhvatiti nagrađene „Velikim pečatom“ biće otvorena 16. juna. Tri mlada autora iz Užica – Katarina Trnavčević, Miloš Gavrilović i Ana Pavić predstaviće se multimedijalnom izložbom od 14. jula.

Od 11. do 28. avgusta je tradicionalna izložba radova užičkih studenata „Oni koji dolaze“, a radovi iz kolekcije Vladimira Popovića, u kojoj je veliki broj dela značajnih autora srpske i jugoslovenske likovne scene 19. i 20. veka, biće predstavljeni 10. septembra.

U okviru proslave Dana grada, od 8. do 30. oktobra, u Gradskoj galeriji biće izloženi crteži arhitekte Aleksandra Deroka. Nakon ove, od 10. do 27. novembra, sledi retrospektivna izložba nedavno preminulog slikara Milana Tucovića.

Izložba radova nastalih na Međunarodnoj koloniji umetničke keramike Zlakusa, od 19. novembra do 3. decembra, stalna je manifestacija Gradske galerije.

Kraj godine, od 24. decembra, rezervisan je izložbu radova Užički regionalni likovni salon, smotra likovnog stvaralaštva na području regiona, na kojoj se autori predstavljaju likovnom produkcijom u protekloj godini.