“Pikavci na plaži” Marka Vidojkovića

05. Septembar 2018
“Pikavci na plaži” Marka Vidojkovića

Pred čitaocima je reizdanje romana iz 2001. Čvrsto opredeljen za neku vrstu generacijske hronike, Vidojković u ovoj knjizi govori o sudbinama mladih ljudi, o njihovim teškoćama da u jednom nakaznom društvenom ambijentu izgrade sopstveni identitet.

„’Pikavci na plaži’ su mnogima moja omiljena knjiga, pretpostavljam zato što je to roman o boravku mladog čoveka u zemlji totalnog besmisla, bez izvesne budućnosti, nešto što nam je dobro poznato i danas“, objašnjava autor.

Marko Vidojković je jedan od najuspešnijih i najpopularnijih srpskih pisaca mlađe generacije i nije nimalo slučajno što su Vidojkovićeve priče okrenute posebnoj stvarnosti i što su njegovi junaci istovremeno i grubi i nežni. Što su oni i ranjeni i oni koji ranjavaju.

Ljubitelji savremene domaće proze, čitaoci koji uživaju u knjigama Marka Vidojkovića i svi oni koji vole ironične i duhovite, angažovane i provokativne savremene romane, uživaće u ovoj knjizi.

Knjigu „Pikavci na plaži“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.