Mesec dana kulture u Novoj Varoši

08. Februar 2018
Mesec  dana kulture u Novoj Varoši

Nova Varoš će u narednih 30 dana biti kulturna prestonica Zlatiborskog okruga. Od večeras  do 8.marta u Domu kulture “Jovan Tomić”, održaće se tradicionalna manifestacija „Dani kulture“, koja traje gotovo pet decenija.

Tokom jednomesečne manifestacije publici će se predstaviti brojni profesionalni glumci, pevači, instrumentalisti, kao i likovni stvaraoci.

Manifestacija počinje u četvrtak, 8. februara izložbom umetničkih radova Stanka Nikačevića, akademskog slikara iz Nove Varoši.

Iste večeri, sa početkom u 20 sati, domaća publika će imati priliku da uživa u koncertu pop dive Jelene Tomašević.

Mihrija Hadžić, direktorka Doma kulture “Jovan Tomić” kaže da su se u ovoj ustanovi potrudili  da  ovogodišnjim programom ispoštuju visoke standarde koje su postavili prošle godine.

Nova-Varos-slika-1-Mihrija-Hadzic-direktorka-Doma-kulture-foto-A.Rovcanin-1024x576

Foto–PP Media

U skladu sa skromnim finansijskim mogućnostima, umetnički program koncipiramo tako da on pre svega bude kvalitetan i raznovrstan. Blagu prednost pri izboru imali su teatarski i muzički događaji jer su oni tradicionalno i najposećeniji. Poštovali smo umetnički senzibilitet i različita interesovanja novovaroške publike, trudeći se da i cene ulaznica prilagodimo njihovom džepu, ističe ona.