Mlekari ”Naša Zlatka” Specijalno priznanje na 17. Međunarodnom sajmu u Beogradu

Autor: zlatiborpress.rs
06. Decembar 2023
Mlekari ”Naša Zlatka” Specijalno priznanje na 17. Međunarodnom sajmu u Beogradu

Na 17. Međunarodnom sajmu etno hrane i pića u Beogradu, mlekara ”Naša Zlatka” osvojila je Specijalno priznanje za polumasni meki sir.

“Osvojeno priznanje je još jedna potvrda da smo na dobrom putu, nastavljamo da postavljamo još više standarde i ciljeve, ” kažu iz Zlatiborskog eko agrara.”Osvojena nagrada je kako naša tako i naših kooperanata i opštine Čajetina, kojima dugujemo posebnu zahvalnost.”

Podsećamo, mlekaru “Naša Zlatka” u zlatiborskom selu Kriva Reka 2017. godine osnovalo je preduzeće Zlatiborski eko agrar, čiji osnivač je opština Čajetina kako bi malim proizvođačima, koji nisu interesantni krupnim otkupljivačima, pružilo priliku da prodaju mleko.

Mlekara trenutno okuplja više od 40 kooperanata, dnevno obrađuje između dve i tri hiljade litara mleka, od kojih je 40% organsko. Ovde se prave sir i kajmak uz modernu opremu, ali po tradicionalnoj recepturi predaka.

Inače, 17. Međunarodni sajam hrane i pića u Beogradu koji je trajao od 30. novembra do 3. decembra okupio je više od 300 proizvođača tradicionalnih proizvoda.

Naslovna fotografija preuzeta sa www.zlatiborpress.rs