Muzika prošlosti i budućnosti

24. Jul 2017
Muzika prošlosti i budućnosti

Duo Ponte  u sastavu Alja Petric – vokal i Damjan Stanišić – gitara koji nastupaju od 2014. Godine, u utorak 25. Jula održaće koncert u GKC u Užicu.

U svojim ranim počecima su se fokusirali na istraživanje izvorne muzike raznih kultura po svetu. Preko svojih autorskih aranžmana su na prefinjen način stvorili unikatan umetnički izraz pri interpretaciji muzičkih dela, koja imaju izvor iz balkanskog i iberskog poluotoka, strasne Južne Amerike pa sve do ruskih nomadskih cigana i još dalje.

Trenutan projekat koji je u toku, istražuje srpsku tradicionalnu muziku i nju interpretiraju sa savremenim aranžmanom za glas i gitaru.

Muzika je najtvrđi most između prolaznog i večnog, između neba i zemlje. Duo Ponte je graditelj toga mosta, konstruktor duge tradicije koja povezuje prošlost i budućnost. Očigledna virtuoznost gitariste na instrumentu i baršunasti glas vokalistkinje su osnova za suptilno doživljavanje emocija, koje su se u muziku sveta taložile kroz vekove i ljubav do muzike, kojoj su se muzičari predali.

Bezuslovno i do kraja.

Cena karte na dan koncerta je 400 dinara.