Na pravom mestu na dobroj visini

24. Jul 2019
Na pravom mestu na dobroj visini

Zlatarfest, tradicionalna manifestacija koja promoviše potencijale opštine Nova varoš i okoline trajaće od četvrtak, 25. jula do nedelje, 28. jula. Otvoriće ga učesnici muzičkog karavana RTS-a Lepa Lukić, Milan Topalović, Branka Sovrlić, Nada Topčagić i drugi poznati pevači.

Centralni događaji su turističkog karaktera i čine ih „Zlatarska regata“ i igre bez granica koji će biti održani na Kokinom brodu, etno sajam i izložba meda „Zlatne ruke Zlatara“ i „Najbolja zlatarska čorba“.

Zlatarfest će obeležiti i Sabor pevanja iz vika, Smotra folklora, na kojoj će učestvovati preko 300 folkloraca iz Užica, Sjenice, Bajine Bašte, Ivanjice i grada domaćina, izložba likovnih radova “Zlatarske palete” i pozorišna predstava “Šašavi bluz” .

Koncerti se održavaju na Trgu vojvode Petra Bojovića od 21 čas i u petak će nastupiti Dragana Mirković, dok je subota rezervisana za Arhivsku zabavu i Đorđa Davida.

Tokom festivala planirane su i kreativne radionice za decu ali i sportski događaji: Memorijalni turniri u malom fudbalu i košarci, kup Zlatara u obaranju ruke, igre na vodi i u pesku…