Na Torniku otvorena letnja sezona

Autor: Turistička organizacija Zlatibor
19. Jun 2023
Na Torniku otvorena letnja sezona

U ponedeljak, 19. juna, zvanično je otvorena letnja sezona na planinskom centru Tornik. Uz prisustvo brojnih medija i turista, koji su nestrpljivo čekali sunčane dane, ne bi li uživali u svim aktivnostima koje Zlatibor nudi, u podnožju Tornika, najvišeg zlatiborskog vrha, otvorena je letnja turistička sezona.


Prisutnima su se obratili direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović i PR JP “Skijališta Srbije”, Ana Jovanović.

Direkto TO Zlatibor istakao je da JP “Skijališta Srbije” svojim letnjim sadržajima na Torniku svake godine dodatno upotpunjuju i unapređuju turističku ponudu, koja ima veliki značaj za razvoj turizma i destinacije. U svom obraćanju medijima osvrnuo se na važan jubilej koji Zlatibor obeležava ove godine, 130 godina organizovanog turizma. “Prema dosadašnjem interesovanju i rezervisanim smeštajnim kapacitetima pred nama je još jedna uspešna letnja sezona. Trenutna popunjenst hotelskog smeštaja za predstojeći letnji period je oko 80 odsto. Sve aktivnosti koje planiramo tokom letnje sezone usmerene su na obeležavanje jubileja, a poseban adut Zlatibora i ovog leta biće avanturistički sadržaji. Opština Čajetina ove godine realizovaće projekat uređenja pešačke i biciklističke staze od centra Zlatibora do međustanice gondole na Ribničkom jezeru. Ovom stazom, ali i mnogim drugim, već uređenim stazama, turistima nudimo dodatnu vrstu sadržaja, priliku da užiavju u netaknutoj prirodi, priliku da se uvere da su na svega nekoliko stotina metara od centra Zlatibora delovi planine koji nisu urbanizovani,ni građevisnki eksploatisani” istakao je direktor Živanović.
PR JP “Skijališta Srbije” Ana Jovanović u svom obraćanju medijima najavila je aktivnosti koje su posetiocima planinskog centra Tornik na raspolaganju. Tradicionalno, ovog leta posetiocima Tornika biće na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, bob na šinama, avantura park, mini golf teren, staze za planinski biciklizam i ostali zabavni adrenalinski sadržaji.

Prvog dana otvaranja letnje sezone svi sadržaji planinskog centra Tornik bili su besplatni za posetioce.

Planinski centar Tornik za posetioce će biti otvoren svim danima od 10 do 17 časova.

korišćenje fotografije Turističke organizacije Zlatibor