Najmlađi građani na manifestaciji „Miholjski sureti sela“ u Tripkovi

Autor: zlatibor.org.rs
08. Avgust 2022
Najmlađi građani na manifestaciji „Miholjski sureti sela“ u Tripkovi

Po drugi put ove godine u amfiteatru „Voda“ u Tripkovi održan je koncert u okviru manifestacije „Miholjski susreti sela“. Učesnici događaja bili su najmlađi članovi Udruženja za negovanje narodne tradicije „Zlatibor“ i dečijeg hora „Mlađani građani“ sa Zlatibora.

Publika je uživala u igrama zlatiborskog kraja, kao i u dečijim pesmama uz koje su odrastale generacije. Ovaj koncert umetničkih grupa je samo jedan u nizu događaja koji se ove godine održavaju u ovom zlatiborskom selu, tokom ove nacionalne manifestacije koju je podržalo Ministarstvo za brigu o selu.

Ovom prilikom, predstavnici lokalne zajednice iz Tripkove zajedno sa direktorom Turističke organizacije Zlatibor Vladimirom Živanovićem, podigli su zastave uz svečano intoniranje himne.

Pre koncerta, u učionici osnovne škole „Milivoje Borović“ u Tripkovi, posetioci su imali priliku da posete galeriju umetničkog stakla „Tiffany” koja je otvorena svakog vikenda u julu i avgustu.

Podsećamo, nedavno je u Tripkovi na letnjoj pozornici održana  predstava “E moj Todore” u izvođenju glumca Janka Radišića. Predstava je takođe izvedena u okviru manifestacije “Miholjski susreti sela 2022.” koja se prvi put organizuje u opštini Čajetina, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu.

Predstavi je prisustvovao veliki broj meštana sela kao i znatiželjnih turista koji trenutno borave na Zlatiboru. Pored velikog broja događaja koji se održavaju tokom leta na Zlatiboru,ove godine u Tripkovi pripremljena su četiri, koji će privući veliki broj posetilaca, a sve i cilju dalje valorizacije sela Tripkove, kao i prirodnog amfiteatra na kome je izgrađena letnja pozornica na lokalitetu “Voda”.

Treba istaći da ranijih godina na letnjoj pozornici u ovom zlatiborskom selu nisu održavani događaji, ali ove godine meštani su uz nesebičnu podršku lokalne samouprave uspeli da ponovo ožive ovaj komlpleks, sa nadom de će svakog narednog leta kulturna turistička ponuda sela Tripkove biti još sadržajnija.

Fotografije preuzete sa www.zlatibor.org.rs