Nastavljeno ambijentalno uređenje užičkog gradskog jezgra

26. Avgust 2020
Nastavljeno ambijentalno uređenje užičkog gradskog jezgra

U toku je rekonstrukcija platoa oko česme u Malom parku u centru Užica čija vrednost je 18 miliona dinara. Rok do kada bi izvođač radova „Stabil pro“ trebalo da završi posao je 60 dana.

Površina rekonstrukcije dela partera Malog parka je oko 400 metara kvadratnih. Sa njega će biti skinut postojeći asfalt i postavljene granitne ploče u skladu sa onima koje su postavljene na platou ispred zgrade Gradske skupštine i na Vlajkovom trgu. Postojeće kamene kocke oko česme na kojima se sedelo, biće zamenjene izlivenim betonskim klupama obloženim masivnim daskama od ariša.

Rekonstrukcija Malog parka je nastavak realizacije ambijentalnog uređenja užičkog gradskog jezgra i sprovedena je na osnovu ideje profesora Vladimira Lojanice. Zelenilo kojim obiluje Mali park neće biti smanjivano niti sužavano.

Podsećamo, Grad Užice od 2018. godine do danas je realizovao više investicija vezanih za parterno uređenje centra grada po idejama prof. Lojanice, počev od platoa ispred Gradske kuće, trotoara u bloku C, Vlajkovog trga i sada, do Malog marka. Tako je u ovom periodu, ne računajući rekonstrukciju Malog parka, uloženo oko 90 miliona dinara u uređeno je oko 3.200 metara kvadratnih prostora u užem gradskom jezgru.