„Nema frke uz unuke”

17. April 2020
„Nema frke uz unuke”

Dečji kulturni centar Beograd uputio je poziv deci i mladima iz dijaspore i matice za učešće na umetničkom konkursu „Nema frke uz unuke”, posvećen bakama i dekama. Ne napuštajući svoje domove, čuvajući svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, naši najstariji sugrađani zbog situacije sa korona virusom nisu u mogućnosti da provode vreme sa svojim unucima. Dečji kulturni centar Beograd je zbog toga osmislio način kako da deca i mladi pokažu ljubav i poštovanje prema svojim bakama i dekama koristeći maštu i različite umetničke medije, piše dijaspora.gov.rs.

„Draga deco, postoji mnogo načina da zagrlimo svoje bake i deke, iako nismo pored njih. Hajde da ih grlimo svojim rečima, notama, bojama i kadrovima. Dečji kulturni centar Beograd poziva sve vas, draga deco, dragi unuci, da budete u kreativnoj komunikaciji tako što ćete učestvovati na konkursu koji je inspirisan našim rođenim bakama i dekama, ali i bakama i dekama iz komšiluka, iz parka… Svim našim bakama i dekama! Ljubav nikad nije u izolaciji i samoći! Pokažimo je svojim stvaralaštvom!” – poručuje Dragan Marić, direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Konkurs, na kojem mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od 3 do 18 godina u zemlji i dijaspori, obuhvata literarne, likovne i video radove, kao i takmičenje u pevanju pesama postavljenim na YouTube kanalu DKCB. Poeziju, prozu, fotografije likovnih radova, video klipove, kao i snimke otpevanih pesama učesnici mogu poslati na mejl zabakeideke@dkcb.rs i na Fejsbuk grupu sa heštegom #kreativnadecazabakeideke.

Najbolji radovi, koje će odabrati stručni žiri, biće objavljeni na sajtu DKCB. Svake nedelje Dečji kulturni centar Beograd darivaće jednog kreativca muzičkim izdanjima i knjigama iz svoje produkcije. Veliko slavlje, na kojem će biti proglašeni pobednici, uz prisustvo baka i deka, održaće se u Dečjem kulturnom centru Beograd, kada se za to steknu uslovi.

U nastavku pogledajte neke od pristiglih radova

Matija Metlaš- Valjevo

 

Sergej Stošić- Kopenhagen