Obeležen Dan Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija

Autor: uzice.rs
17. Decembar 2021
Obeležen Dan Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija

Svečanom akademijom obeležena je druga godina uspešnog postojanja i rada Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija. 200 studenata dobilo je diplome, a zaslužnim organizacijama i pojedincima uručena su priznanja. Među dobitnicima priznanja za doprinos radu Akademije je i Grad Užice.

Predsednica Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Ljubica Diković istakla je da je ponosna na činjenicu da je Akademija nastala spajanjem visokoškolskih ustanova iz Užica i Valjeva, koje baštine tradiciju dugu više od četiri decenije.

“Ponosni smo na dugu tradiciju i veliki broj studenata. Njih 200 sa osnovnih, specijalističkih i master studija danas će dobiti diplome. Danas je za njih poseban dan, oni će uživati u trenucima radosti, sreće, uspeha sa svojim prijateljima, porodicom, profesorima, mentorima, a od sutra za njih kreće jedan novi put, put traženja posla i nadam se izgradnje jedne uspešne poslovne karijere. Čestitam i ostalima koji danas dobijaju zahvalnice, nagrade i priznanje za doprinos u radu Akademije”.

Među dobitnicima priznanja je i Grad Užice, a po rečima Ratka Trmčića člana Gradskog veća, zadovoljstvo je u gradu imati Akademiju koja broji više od 1000 studenata.

“Pored mogućnosti da studiraju u moderno opremljenoj ustanovi sa velikim brojem studijskih programa važno je reći za one studente koji dolaze sa strane da imaju veoma dobre uslove da studiraju u našem gradu, jer imamo i jedan od najmodernijih studentskih centara. Mi ćemo i dalje u skladu sa mogućnostima podržavati rad Akademije i u saradnji sa našim javnim preduzećima i privrednicima studentima omogućiti da i u praksi steknu što bolja znanja, koja će kasnije nadamo se primeniti u svrhu daljeg razvoja grada”.

Ove školske godine na Akademiji studira oko 1200 studenata, a od tog broja njih 836 je u Užicu. Kontinuirano se radi na sistemu kvaliteta, Akedemija je u Erazmus programu, a uspešno se realizuju dva međunarodna i više domaćih projekata. Rad po najvišim akademskim standardima, cilj je kome se teži sa namerom da studenti dobiju najbolje teorijsko i praktično znanje.