Obeležen jubilej Pedagoškog fakulteta Užice, 30 godina uspešnog postojanja i rada

Autor: uzice.rs
21. Mart 2023
Obeležen jubilej Pedagoškog fakulteta Užice, 30 godina uspešnog postojanja i rada

Svečanom akademijom obeležen je Dan Pedagoškog fakulteta Užice, ali i značajan jubilej koji članica Univerziteta u Kragujevcu obeležava ove godine, tri decenije uspešnog postojanja i rada. Sa zadovoljstvom ističemo da u 30. godini svog rada Pedagoški fakultet Užice ima osnovne, master i doktorske studije za smerove učitelj i vaspitač, osnovne akademske studije pedagogija i osnovne strukovne studije trener u sportu, istakla je obraćajući se prisutnima, dekan fakulteta prof. dr Snežana Marinković.

“Danas imamo i biblioteku sa preko 50 hiljada knjiga optimalan nastavni prostor, novi Studentski dom koji raspolaže sa 276 mesta “A” kategorije. Na fakultetu radi 31 nastavnik i saradnik. U svom dosadašnjem radu nastavnici i saradnici fakulteta bili su nosioci 4 naučno istraživačka projekta koje je podržalo Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Oni učestvuju i na brojnim razvojnim nacionalnim i međunarodnim projektima. U prethodnom periodu samostalno smo objavili preko 240 monografija, udžbenika, praktikuma i zbornika . Sarađujemo sa brojnim visokoobrazovnim ustanovama iz zemlje i inostranstva, a naši studenti i profesori bili su i gosti i domaćini kolegama iz više zemalja Evrope i sveta”.

“Grad Užice je ponosan na ovakvu instituciju, na profesore koji obrazuju kadrove, kao i na generacije koje su bile, i na one koje će tek završiti školovanje na Pedagoškom fakultetu u Užicu. Imate našu snažnu i bezrezervnu podršku, koja je uvek bila prisutna, jer vi ste jedan od najznačajnih simbola, ne samo grada, već i okruga”, istakao je zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović.

“Istorijat našeg fakulteta je na ponos i zadovoljstvo, ali moramo imati u vidu da nam je cilj isti, svetla i jaka budućnost, za mlade ljude, jer zajedno idemo napred, hrabro”, dodao je Stojadinović uz čestitke menadžmentu, nastavnom kadru i studentima povodom značajanog jubileja.

Studentima koji su u prethodnoj kalendarskoj godini završili master i osnovne akademske studije dodeljene su diplome u prisustvu rektora Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenada Filipovića i brojnih uglednih gostiju koji su svojim prisustvom uveličali ovaj za Pedagoški fakultet Užice veoma značajan dan.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs