Obuka za inspektore zaštite životne sredine iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga

Autor: uzice.rs
16. Jul 2022
Obuka za inspektore zaštite životne sredine iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga

U svečanoj sali Gradske kuće Užice održana je obuka inspektora zaštite životne sredine i obuka predstavnika JLS iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga, za korišćenje novog softvera i aplikacije, koja će omogućiti bolju komunikaciju i koordinaciju između građana, inspektora, nadležnih komunalnih preduzeća i Ministarstva zaštite životne sredine.

Inspektori za zaštitu životne sredine iz Užica, Požege, Priboja, Čajetine, Nove Varoši, Kosjerića, Prijepolja, Sjenice, Arilja, Bajine Bašte,Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice, Lučana, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Tutina, Raške i Novog Pazara, ovom prilikom dobili su i mobilne telefone sa instaliranim softverima, nakon čega je usledila i prezentacija rada sistema i obuka inspektora za rad na aplikaciji. Istovremeno predstavnici JLS obučeni su za rad na WEB destkop aplikaciji.

Kako su objasnili predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i firme koja je angažovana za vršenje obuke, sama aplikacija za sada funkcioniše odlično i odziv građana je na visokom nivou. Oni iz svojih lokalnih sredina šalju informacije o problemima sa kojima se susreću a koji su vezani za životnu sredinu, nakon čega inspektori utvrđuju stanje na terenu i dalje postupaju ka Ministarstvu.

Naredni korak je obaveštavanje JLS o potencijalnoj divljoj deponiji, zagađenju okoline ili nekom drugom problemu i utvrđivanje nadležnosti preduzeća koje je dužno da taj problem reši.

Uspostavljanjem ovog sistema biće omogućena bolja komunikacija, ali i brže i efikasnije delovanje, sve u cilju zaštite životne sredine, lepšeg i čistijeg okruženja.

Fotografije u tekstu preuzete sa www.uzice.rs