Obustava fakturisanja komunalnih usluga i jednokratna finansijska pomoć

25. Decembar 2020
Obustava fakturisanja komunalnih usluga i jednokratna finansijska pomoć

Na sednicama Gradskog veća koje su održane u ponedeljak, 21. decembra i danas između ostalih odluka donete su i odluke koje se direktno odnose na vlasnike stambenih jedinica u Ulici Miloša Obrenovića 3 u Krčagovu.

Konkretne odluke su da je početkom ove nedelje Gradsko veće donelo rešenje kojim se nalaže obustava fakturisanja komunalnih usluga vlasnicima stambenih jedinica u stambenom objektu u kome se desio požar u Ulici Miloša Obrenovića broj 3. Ove usluge neće biti naplaćivane sve dok zgrada ne bude sanirana.

Na sednici Gradskog veća održanoj danas doneto je rešenje za podelu jednokratne finansijske pomoći stanarima zgrade oštećene u požaru. Stanari svake stambene jedinice dobiće po 20 000 dinara na ime dodatnih troškova koje imaju za period dok se zgrada obnavlja i vraća u prvobitno stanje.

Podsećamo, eksploziju koja se dogodila 5. decembra tekuće godine oko 18 časova u jednom stanu u Ulici Miloša Obrenovića 3 je izazvao gas koji je iz oštećene gasovodne cevi dospeo u kanalizacionu mrežu a njome dalje u stanove stambene zgrade. Teško je povređena žena u čijem stanu se dogodila eksplozija i ona se uspešno oporavlja na VMA-a. Troje njenih komšija lakše je povređeno.