Odbojkašice OŠ “Dimitrije Tucović” predstavljaju Čajetinu na Sportskim igrama mladih

08. April 2021
Odbojkašice OŠ “Dimitrije Tucović” predstavljaju Čajetinu na Sportskim igrama mladih

Priboj je danas domaćin Sportskih igara mladih, najveće manifestacije amaterskog sporta za osnovnoškolski uzrast u Evropi. Na terenima školskog kompleksa u Novom Priboju, u organizaciji Sportskog saveza grada, održaće se gradsko takmičenje u pet disciplina. Učenice i učenici osnovnih škola takmičiće se u atletici u trci na 60 metara, mešovito između dve vatre u dve kategorije, odbojci za devojčice, uličnoj košarci tri na tri, u obe kategorije, i u fudbalu i za devojčice i za dečake.

 

Takmičenja u svim disciplinama biće održana uz primenu svih epidemioloških mera, uz saglasnost roditelja za svako dete. Pored učenika iz Priboja na takmičenjima učestvuju i osnovci iz susednih opština.


Opštinu Čajetina u odbojci za devojčice predstavljaju učenice sedmog razreda Osnovne škole “Dimitrije Tucović” iz matične škole i izdvojenog odeljenja na Zlatiboru. Ekipu koja učestvuje na Sportskim igrama mladih u Priboju čine Tamara Rnjaković i Jovana Mićić (Zlatibor), Irena Lojanica, Natalija Brašanac, Aleksandra Pantović i Marta Mirković (Čajetina).


Organizatori ističu da zbog epidemioloških mera, neće biti čina svečanog otvaranja takmičenja, jedino će biti upaljen plamen radosti i prijateljstva, istakao je predsednik Sportskog saveza opštine Priboj, Filip Komarica.

Inače, regionalna takmičenja biće održana početkom maja, za region Zapadne Srbije verovatno u Priboju, dok je državno prvenstvo Igara za Srbiju planirano početkom jula, i to na tri lokacije, a u igri su Kopaonik, Ada Ciganlija i Zlatibor.

Međunarodno finale SIM, u kojima učestvuju osnovci Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, održaće se u trećoj nedelji avgusta, u Splitu, kada će biti obeležen i jubilej – 25 godina ovog takmičenja u Hrvatskoj.

Podsećamo, ovo je osma godina kako se Sportske igre mladih organizuju u Srbiji, a opštini Priboj je ovo treća sezona, a prošle godine bio je domaćin i čina Generalnog otvaranja Igara za Srbiju.

O značaju ovog takmičenja govori i podatak da je od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige  i mnogi drugi.