Oktobarski besplatni pregledi

14. Oktobar 2017
Oktobarski besplatni pregledi

U nedelju 15. oktobra, u vremenu od 8 do 16 časova na besplatne preventivne preglede mogu da obave svi zainteresovani građani,  bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne, a uputi za ove preglede nisu potrebni.

Akcija će biti organizovana u prostorijama Doma zdravlja Užice, gde će građani moći da obave ultrazvučni pregled stomaka, uzimanje krvi za PSA analizu(prostata specifični antigen) kao primarni specifični marker prostate za mušku populaciju stariju od 50 godina, dok će se preventivni ginekološki pregledi obavljati u Dispanzeru za majku i dete Doma zdravlja Užice.

Pri dolasku na preventivni pregled potrebno je da se građani jave u prizemlje Doma zdravlja na info pult, radi registracije i daljeg upućivanja na preglede.

Sugrađani koji su zainteresovani za obavljanje ultrazvuka stomaka, trebalo bi da su bar  jedan dan pre pregleda nisu konzumirali voće, salate, slatkiše i mlečne proizvode, kao i das u izbegavali gazirana i alkoholna pića, mleko i kafe.

Na sam dan pregleda ne treba ništa jesti. Pacijenti koji će se na pregled javiti posle 12 sati mogu imati laganiji doručak, bez alkoholnih pića i kafe.