Olivera Jevtić sportista 2021. godine

Autor: uzice.rs
30. Decembar 2021
Olivera Jevtić sportista 2021. godine

U organizaciji Sportskog saveza Užice i grada Užica dodeljena su po 37. put priznanja najboljim sportistima i ekipama. Sportista 2021. godine je reprezentativka i članica AK “Mladost” Olivera Jevtić. Ovu titulu zalužila je trijumfom na Prvenstvu Srbije u krosu i trci na 5 000 metara i na Beogradskom maratonu.

Osvajenjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u bacanju kugle i diska paraatletičar Nebojša Đurić zaslužio je titulu najboljeg sportiste grada Užica u kategoriji najbolji sportista sa invaliditetom.

Specijalna priznanja pripala su  kik boks šampionu sveta, Nikoli Filipoviću, paraatletskim trenerima  Milošu Zariću i Nikoli Radovanoviću, pomoćnom treneru fudbalske reprezentacije Srbije,  Nebojši Stamenkoviću, odbojkaškoj reprezentativki Slađani Mirković, karatistkinji Kristini Grujičić, Čedomiru Čoliću iz Gimnastičkog kluba Sevojno i FK Jedinstvo Putevi.

Za najuspešniji kolektiv proglašen je KK Sloboda, čiji trener juniora Branko Knežević, je sportski stručnjak godine.

U mlađim kategorijama nagrađeni su: juniorska prvakinja Srbije u karateu Lidija Trmčić , košarkaš “Slobode” Pavle Bačko, Olga Stojanović iz SK “Aleksa Dejović” i karatista Pavle Ristović.

Jelena Savićević profesorka fizičkog vaspitanja u „OŠ Dušan Jerković“ dobila je priznanje za nastavno-vaspitni rad, dok je za za društveno sportski rad nagrađen  Žarko Vukotić iz FK Sevojno.priznanje za   stručni rad u drugim oblastima pripalo je direktoru JP “Veliki park”, Branku Bogićeviću.