Online konsultacije sve prihvaćeniji vid psihološke podrške

Autor: doktok.rs
15. Jun 2022
Online konsultacije sve prihvaćeniji vid psihološke podrške

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predstavnici zdravstvenih ustanova, koje se bave mentalnim zdravljem, su proglasili jun za Nacionalni mesec mentalnog zdravlja u Srbiji. Kako ministar navodi, takva odluka je usledila nakon teškog perioda koji traje duže od dve godine, od izbijanja pandemije virusa korona, a koji je uticao na mentalno zdravlje građana.

I DokTok je ovog proleća, upravo iz navedenih prepoznatih razloga, u saradnji sa Psihoanalitičkim društvom Srbije podržao brigu za očuvanjem mentalnog zdravlja i pokrenuo kampanju besplatne psihološke podrške svakoga dana u nedelji, pod imenom “Razgovor koji leči”.

Razgovori sa psihoterapeutima i psiholozima se obavljaju svakoga dana na sajtu platforme www.doktok.rs, gde građani mogu da pogledaju listu dostupnih psihologa, njihovu dostupnost i slobodne termine, kao i da zakažu svoju konsultaciju kod odabranog stručnjaka ili se odmah povežu sa nekim od trenutno dostupnih.

Poslednjih godina, briga o mentalnom zdravlju postaje sve prihvaćenija i jednako važna kao i fizičko zdravlje, te se i mogućnosti nege i brige o istom sve više prilagođavaju potrebama pojedinca. Uz pomoć telemedicine, mogućnost online razgovora sa stručnjakom postala je dostupna kad god vam je potreban razgovor, bez obzira na vreme i mesto.

Psiholozi i psihoterapeuti sa DokToka navode da su prednosti online psihoterapije gotovo iste kao i kod tradicionalne, gde pacijenti razgovorom dobijaju potrebnu pomoć, uz dodatni benefit da istu dobijaju kada i gde im je potrebna, čak i iz udobnosti svog doma. Osim toga, da bi terapija bila uspešna, potrebno je da se pacijent oseća ugodno i komforno, što je upotrebom tehnologije svakako olakšano, jer se iste obavljaju iz poznatnog i prijatnog okruženja.

Ovim putem, na raspolaganju ćete imati nekoga ko će vas saslušati, razgovorom pomoći oko nedoumica ili problema koji imate, ali i pružiti stalnu psihološku podršku kada i gde god da vam je potrebna.

Više informacija o aktuelnoj kampanji, rasporedu dostupnih stručnjaka, kao i samom načinu
zakazivanja besplatne psihološke podrške potražite na ovom linku.