Osigurana humanost za decu ometenu u razvoju

24. Decembar 2016
Osigurana humanost za decu ometenu u razvoju

Kompanija ”Dunav osiguranje” započela je u Užicu dodelu više od 3 300 slatkih novogodišnjih paketića deci ugroženoj zdravstvenim i egzistencijalnim problemima koja borave u više od 88 ustanova širom Srbije. Na području regiona Zapad biće donirano ukupno 330 paketica, od čega je korisnicima usluga u Dnevnom boravku za decu i omladinu ometenu u razvoju pri Domu za decu i mlade ”Petar Radovanović” i Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenoj deci ”Anđeli”, podeljeno prvih 85 paketića.

”Dunav osiguranje” je društveno odgovorna kompanija koja je u susret novogodišnjim i božićnim praznicima krenula sa akcijom podele humanitarnih paketića deci koja su ometena u razvoju. Želja nas zaposlenih u kompaniji je da najmlađima izmamimo osmeh na lice i da im ukažemo da smo uvek uz njih”, rekla je Nevena Sretenović, menadžer za prodaju osiguranja i naplatu potraživanja region prodaje Zapad.

Ona je dodala da su novogodišnji paketići mali gest pažnje i poručila da će Kompanija “Dunav osiguranje” u skladu sa mogućnostima nastaviti da pruža pomoć deci i omladini sa smetnjama u razvoju. Sretenovićeva je čestitala praznike i defektolozima i medicinskom osoblju, ali i svima koji na bilo koji način pomažu deci da njihov boravak u ustanovama i udruženjima bude što bolji i kvalitetniji.

Vreme praznika je najbolje vreme za pokazivanje pažnje bez obzira da li se radi o poklonu, lepoj reči ili poseti, ocenila je Tanja Selaković, predsednica Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba ”Anđeli” iz Užica.

Ona je poručila da su praznici vreme da nekim ljudima posebno stavimo do znanja da nam mnogo znače u životu. Nama mnogo znači što ste ovde sa nama jer nam je tako jasno da nismo sami i da nam dajete podršku da se borimo za našu decu”, rekla je Selaković.

Dragan Katić, direktor Doma za decu i omladinu ”Petar Radovanović” je istakao da se svi mi radujemo svakom znaku pažnje I ljubavi, a to na poseban način čine korisnici Dnevnog boravka pri Domu.

”Ova dece više od drugih žele da osete da sugrađani i velike kompanije poput ‘Dunav osiguranja’ misle na njih i njihovu budućnost”, rekao je Katić ocenjujući da je to veliki podstrek kako za decu, tako i za zaposlene u dnevnom boravku.

Treba istaci da će do Nove godine direktori regiona i glavnih filijala ”Dunava” obici I uručiti paketiće i deci u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Somboru, Leskovcu, Pančevu, Pirotu, Kruševcu, Požarevcu, Smederevu, Jagodini, Kragujevcu, Zaječaru, Čačku, Kraljevu, Šapcu, Valjevu i Novom Pazaru.

Paketići će biti uručeni mališanima u domovima za nezbrinutu decu, prihvatilištima, domovima za mentalno obolelu decu i omladinu, brojnim humanitarnim udruženjima, bolnicama, socijalnim ustanovama, udruženjima za slepe i slabovide, specijalnim školama i predškolskim ustanovama.