Osniva se preduzeće za izgradnju i upravljanje regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda

Autor: uzice.rs
18. Novembar 2021
Osniva se preduzeće za izgradnju i upravljanje regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda

Na 80. sednici Gradskog veća utvrđen je predlog odluke kojom se osniva javno komunalno preduzeće Regionalni centar za vodne usluge “Skrapež” Požega. Osnivači ovog preduzeća, koje će realizovati projekat izgradnje i upravljanja regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda, su opštine Arilje, Ivanjica, Kosjerić i Požega i grad Užice. Istovremeno, data je saglasnost na nacrt Statuta ovog budućeg preduzeća.

Saglasnost Veća data je i na predloge izmena i dopuna programa poslovanja ustanove Dečije odmaralište “Zlatibor”, “Stan” i “Veliki park”, informaciju o stanju bezbednosti na putevima u Užicu u prvih šest meseci 2021. godine, kao i informaciju o usklađenosti planiranih realizovanih aktivnosti gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća u prvih devet meseci ove godine. Prema podacima iz informacije o poslovanju, od svih užičkih preduzeća, u ovom periodu sa gubitkom poslovali su samo “Duboko” i “Veliki park”.

Članovi Veća odlučilo je da tri porodice koje su imale štete od požara dobiju jednokratne novčane pomoći radi ublažavanja posledica od požara koji su ih zadesili. Takođe, odlučeno je da grad finansijski pomogne štampanje knjige “Užice s vranama” akademika Ljubomira Simovića.