Ove godine 100 000 vaučera

03. Januar 2021
Ove godine 100 000 vaučera

Budžetom za 2021. godinu, Vlada Republike Srbije predvidela je izdvajanje pet stotina miliona dinara za novu akciju, što znači da će osnovna kvota koja će biti ponuđena građanima tokom naredne godine iznositi 100 000 vaučera, u vrednosti od po 5 000 dinara.


„Veoma je bitno da u vreme pandemije, kada su onemogućena putovanja van naših granica, stanovništvu olakšamo planiranje odmora u Srbiji. Psihološki pritisak koji građani trpe zbog zdravstvene opasnosti i ograničenog rada i kretanja, zahteva relaksaciju i opuštanje, koje je u ovoj situaciji moguće organizovati samo u našoj zemlji“, izjavio je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da će i posle pandemije biti potrebno da se nastavi sa ovom akcijom.

Akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

Podsećamo, tokom 2020. godine podeljeno je oko 300 hiljada vaučera, što predstavlja najveći broj vaučera podeljenih tokom jedne godine, od početka akcije do danas.