Parking i cveće za još lepši Zlatibor

10. Jun 2016
Parking i cveće za još lepši Zlatibor

Intenzivno ulepšavanje Zlatibora pred letnju turističku sezonu.

Ekipe KJP „Zlatibor“ , u okviru svojih redovnih aktivnosti, trenutno su angažovane na poslovima letnjeg održavanja puteva. U Čajetini su uklanjali osuline na putevima koje su nastale usled velikih padavina i koje ugrožavaju normalno odvijanje saobraćaja. Najveći problem predstavlja klizište na gradskom groblju koje se i dalje sanira, dok se ne krene sa radovima kojima će biti trajno rešen, a za koje je projekat urađen a sredstva obezbedila opština Čajetina. Takođe se rade popravke bankina na putnom pravcu Zlatibor – Rudine, a košenje se vrši pored puteva u Mačkatu i Krivoj Reci. Takođe se vrši nasipanje i valjanje šumskog puta koji spaja Palisad sa Zovom.

Intezivno se radi i na proširenju parkinga pored novog dela pijace, gde će se nakon asfaltiranja dobiti najmanje 50 parking mesta. Poslovi naplate parkinga biće u nadležnosti KJP „Zlatibor“, a realizovaće se putem SMS poruka.

Okončani su i radovi na sadnji sezonskog cveća. Sve javne zelene površine u Čajetini i Zlatiboru su zasađene i u letnjem periodu sledi njihovo održavanje. Od sličnih aktivnosti ostalo je još dovršavanje uređenja staze ka spomeniku na Zlatiboru i formiranje žive ograde.