Pažljivkova smotra 2023. u Čajetini

Autor: zlatibor.org.rs
18. Maj 2023
Pažljivkova smotra 2023. u Čajetini

U petak, 19. maja, sa početkom u 10 časova održaće se regionalna smotra u okviru projekta Pažljivkova smotra 2023. Projekat sprovodi agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa lokalnim Savetima za bezbednost saobraćaja. U smotri učestvuju deca predškolskog uzrasta, prvog i drugog razreda. Cilj je da deca, na zanimljiv i interaktivan način, obnove svoja dosadašnja znanja o bezbednom učešću u saobraćaju, ali i da nauče neka nova pravila o istom.

Ove godine učešće na projektu uzela je 71 lokalna samouprava.  Odvija se u četiri faze, školsko, opštinsko, regionalno i republičko takmičenje.

U petak, 19. maja je planirano regionalno takmičenje za Zlatiborski okrug, i učestvovaće  deca domaćina Opštine Čajetina, deca iz Užica, Prijepolja, Priboja, Bajine Bašte i Arilja, ukupno šest ekipa za svaki uzrast. Za svu decu Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Čajetina je organizovao sendviče i osveženje u pauzama.

Opštinu Čajetina u sva tri uzrasta predstavljaju deca iz OŠ “Savo Jovanović Sirogojno”. Deca će dobiti prigodne poklone, a najbolji ostvaruju plasman na republičku smotru.

Naslovna fotografija preuzeta sa www.zlatibor.org.rs