Penzionerske kartice stigle i u Zlatiborski okrug

13. Avgust 2018
Penzionerske kartice stigle i u Zlatiborski okrug

Penzioneri iz Užica, Arilja, Požege, Kosjerića, Bajine Bašte, Čajetine, Nove Varoši, Priboja i Prijepolja od ponedeljka, 13. avgusta mogu da preuzmu svoje penzionerske kartice, koje će im ubuduće služiti kao dokaz da su penzioneri i neće  morati da prilažu penzioni ček.

Penzioneri sa prebivalištem u Užicu to mogu učiniti u filijali Filijali PIO Užice, a ostali u ispostavam ove filijale u opštinama u kojima imaju žive svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Da bi preuzeli karticu, svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument, lična karta ili pasoš. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom preuzimanja  penzionerske kartice treba da imaju poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke, navode iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko oisguranje.

Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.

Treba istaći da penzionerske kartice, nisu obavezan već pre svega praktičan dokument kojim se dokazuje penzionerski status određenog lica koje je uključeno u isplatu posle 26. februara 2018. godine.

Inače, penzinerska kartica sadržati samo ime i prezime korisnika, identifikacioni broj i filijalu gde određeni korisnik prima penziju. Inicijativu za izradu kartice pokrenulo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.