Pet dečjih predstava na smotri u Priboju

01. Jun 2017
Pet dečjih predstava na smotri u Priboju

26. Tradicionalna manifestacija Međurepublička smotra dečjeg dramskog stvaralaštva u organizaciji Doma kulture iz Priboja održaće se od 5-8. juna. Smotru će otvoriti gostujuća predstava Lovac na bajke Pozorišta za decu Poletarac iz Beograda u ponedeljak 5. juna od 11 sati.

U takmičarskom delu Smotre u utorak u 11 sati pribojskoj publici će se predstaviti mali glumci Dečje scene Doma kulture iz Prijepolja s predstavom Kako sam ponovo postao Saša. Predstava je rađena po tekstu Snežane Gnjidić, a u režiji Sunčice Milosavljević.

Istog dana igra se i druga predstava Od bebe do sebe, koju izvodi Dramski eksperimentalni studio Pljevlja. Ova predstava počinje u 14 časova, a scenario i režiju uradio je Tode Nikoletić.

Trećeg dana smotre, u sredu 7. juna nadmetanje se nadstavlja predstavom LOG OUT u izvedbi glumaca Ustanove Kultura i Akademske scene iz Bajine Bašte. LOG OUT je režirao Nikola Vasiljević, a početak izvođenja je u 11 sati.

Istog dana u 14 časova pribojskoj publici predstaviće se i takmičari iz Arilja. Smešnu bajku po tekstu Tode Nikoletića izvodi Narodna biblioteka Arilje Dramska grupa OŠ „Jezdimir Tripković“ Latvica. Predstavu je režirala Dragana Petronijević.

Poslednjeg takmičarskog dana, u četvrtak 8. juna, Mala pozorišna radionica Doma kulture Priboj odigraće predstavu Siromašni Romeo, rađenu po tekstu Tode Nikoletića, a u režiji Ibrahima Ćate Hasanagića. Predstava počinje u 11 sati. Cena ulaznice na sve predstave je 80 dinara, a sve predstave se igraju na sceni Doma kulture.

Smotru će pratiti selektor Dragan Jovičić Jović, koji će u četvrtak nakon svih odigranih predstava odlučiti o najboljoj predstavi i dodeliti nagrade i priznanja za stručna i glumačka ostvarenja.

Sve predstave prati i žiri Kancelarije za mlade Priboj, koji nakon svake odgledane predstave dodeljuje nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu u predstavi.

Organizator 26. Međurepubličke smotre dečjeg dramskog stvaralaštva je Dom kulture Priboj, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Priboj.