Počela gradnja autoputa od Požege do Duge Poljane

Autor: ekapija.com
30. Mart 2022
Počela gradnja autoputa od Požege do Duge Poljane
Gradnja deonice od Požege do Duge Poljane kod Sjenice, na autoputu Miloš Veliki, u koji će biti uloženo oko 1,7 mlrd EUR, počela je 20. mart 2022.. Saobraćajnica, duga 75 kilometara, trebalo bi da bude završena za četiri godine, a glavni izvođač radova je kineska kompanija CRBC.
Ugovor za izgradnju te deonice Koridora 11 potpisan je krajem prošle godine u Sjenici, podsećaju iz Vlade Srbije, dodajući da će na deonici od Požege do Duge Poljane 51 kilometar trase biti u tunelima i mostovima. Ta saobraćajnica je deo autoputa do Crne Gore, koji ide trasom Požega – Arilje – Ivanjica – Boljare u dužini oko 106 kilometara najveći je i najvažniji projekat za taj deo Srbije, a ujedno i jedan od najskupljih u Srbiji.
Treba istaći da je izgradnja autoputa preduslov za gradnju turističkih objekata na Goliji i Pešteru, kao i za dolazak novih investitora u ovaj deo Srbije. Nakon izgradnje puta Arilje, Ivanjica, Novi Pazar i Sjenica će biti povezani sa Beogradom, a u budućnosti i sa Sarajevom, što će značiti novi život za sve ljude iz tog kraja Srbije, dodaje se na sajtu Vlade.