Počela proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

Autor: www.agronews.rs
18. Mart 2023
Počela proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

Od četvrtka, 16. marta počela je proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) što predstavlja novi korak u uvođenju sistema eAgrar, navodi se na sajtu Ministarstva poljoprivrede. Poljoprivredne savetodavne stručne službe će po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i ujedno testirali novi sistem.

Cilj probnog perioda je da se prođe kroz ceo proces i u slučaju da se uoče neke nepravilnosti ili poteškoće u funkcionisanju sistema, one otklone na vreme i osigura nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.

Svi poljoprivredni proizvođači moći će da se već od ponedeljka, 20. marta 2023. godine slobodno prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj PSSS-u ili pozivom na broj 0800106107.

Iz Ministarstva još jednom pozivaju poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.