Počelo asfaltiranje gradskih ulica

Autor: uzice.rs
14. Mart 2024
Počelo asfaltiranje gradskih ulica

“Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama krenuli su radovi na sanaciji i asfaltiranju gradskih ulica. Već nekoliko ulica je asfaltirano i radovi se nastavljaju, kako bi se u skladu sa većim budžetskim sredtsvima za tu namenu i nacionalnom projektu LID uradilo što više posla tokom ove građevinske sezone”, istakla je gradonačenica Užica dr Jelena Raković Radivojević, posle obilaska kraka Šarganske ulice.

“Danas smo u Šarganskoj ulici koja je završena pre nekoliko dana, a uporedo sa radovima u ovoj ulici radilo se i u Koštici na mestu gde je sanirano klizište, čime smo u potpunosti zaokružili priču sa rešavanjem tog višedecenijskog problema. “Niskogradnja” je završila i asfaltiranje kraka ulice Braće Čolića u Sevojnu, a trenutno se radi u kraku Carinske ulice”, kaže gradonačelnica.

Prema njenim rečima, intezivno se ovih dana radi i na sanaciji udarnih rupa i prekopa na gradskim i ulicama u prigradskim naseljima.

“Radićemo dakle i one ulice u kojima je krajem prošle godine urađena gasovodna mreža, kako bi meštani mogli da tokom zime koriste gas. Tako će krajem ove i početkom naredne sedmice radovi početi u Erskoj ulici, Ulici Župana Brajana i Moravskoj.

Ne smemo zaboraviti da zimska sezona još uvek zvanično traje i zbog toga smo zadovoljni onim što je do sada urađeno. U toku je procedura vezano za sklapanje ugovora sa građanima o udruženim sredstvima za ovu godinu gde smo izdvojili za oko 10 miliona dinara više u odnosu na prethodnu i sigurni smo da ćemo tokom ovogodišnje sezone uraditi i više putnih pravaca. Takođe očekuje nas i realizacija nacionalnog LID projekta gde uskoro očekujemo odluku o ulicama i putevima koji će se tokom ove godine raditi. Pred nama je mnogo posla ali mu se radujemo, jer znamo da će svaki novi put i ulica u značajnoj meri poboljšati kvalitet života naših građana”, zaključila je gradonačelica.

Korišćene fotografije preuzete sa www.uzice.rs