Počelo prijavljivanje za novembarski ciklus besplatnih IT kurseva

24. Septembar 2021
Počelo prijavljivanje za novembarski ciklus besplatnih IT kurseva

Neprofitna i besplatna škola IT Bootcamp je otvorila prijave za novi ciklus kurseva koji će početi u novembru ove godine. U ponudi su kursevi: Testiranje Softvera (QA) za lokacije Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac, Razvoj veb stranica (JS) za lokacije Niš i Kragujevac i Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), koji je namenjen stanovnicima Kosova i Metohije, Niša, Kragujevca, Užica, Čačka i Paraćina.

Zbog situacije sa korona virusom škola realizuje nastavu online, ali je obavezno da kandidati žive u navedenim gradovima. Kurs nije namenjen osobama koje su poreklom iz navedenh gradova, a žive ili borave na drugim lokacijama ili van Srbije. Proces prijavljivanja je u toku i traje do nedelje 3. oktobra.

Cilj škole je da pruži besplatno znanje motivisanim i vrednim pojedincima koji nisu imali priliku da se formalno obrazuju u sferi informacionih tehnologija. Kursevi su prilagođeni tržišnim potrebama i praktičnom radu, uz dodatne pripreme polaznika za predstavljanje kompanijama.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Od osnivanja škole 2018. godine do danas 55% polaznika je našlo svoju šansu na IT tržištu, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije. Zahvaljujući online nastavi škola je dobila mogućnost da omogući pohađanje kurseva na više lokacija širom Srbije.

Više informacija o programu kurseva i uslovima prijave, kao i formulare za prijavu možete pronaći na sajtu škole itbootcamp.rs.

Fotografije— Arhiva IT Bootcamp.