Svetski dan čistih planina na Gold gondoli

24. Septembar 2023
Svetski dan čistih planina na Gold gondoli

Pod sloganom Da nam planina blista Javno preduzeće Gold gondola Zlatibor obeležiće 26. septembar, Svetski dan čistih planina, organizovanom akcijom čišćenja, prikupljanja otpada na delu trase gondole i sadnje zelenila.

Ovaj dan obeležava se širom sveta kroz razne ekološke akcije u cilju jačanja svesti o značaju planina i zdrave životne sredine. Svetski dan čistih planina nas podseća koliko je važno da brinemo o prirodi i njenim raznolikostima.

U osnovi aktivnosti Gold gondole jeste rad u saglasju su sa prirodom, briga o životnoj sredini i neophodnosti razvijanja ekološke svesti, kao i uvođenje zdravih stilova života, unapređenje životnih navika i brige o sebi i okolini. Zato ne samo danas, već svaki dan, za nas je Dan čistih planina.

U akciji organizovanog čišćenja učestvovaće prijatelji i saradnici Gold gondole: KJP Zlatibor, ekološka sekcija OŠ Dimitrije Tucović i Park prirode Zlatibor.

Polazak u 10.30 časova sa početne stanice Gold gondole, nakon čega će jedna grupa učesnika sakupljati otpad na međustanici, a druga saditi borove i lukovice. Akcija traje do 13 časova.

Fotografije—Gold gondola Zlatibor