Gradska priznanja za najbolje sugrađane

21. Avgust 2017
Gradska priznanja za najbolje sugrađane

Pojedinci, grupe građana i organizacije do 11. septembra mogu predlagati pojedince ili preduzeća za povelje, plakete ili nagrade koje će biti uručene 9. oktobra na svečanoj sednici povodom dana grada Užica.

Slavica i Brane

Poziv za  dodelu gradskih priznanja o čemu će odlučivati tročlana komisija treba da dokaže da i dalje cenimo prave vrednosti, kaže Branislav Mitrović, predsednik komisije dodajući da od sugrađana očekuje da predlože imena ljudi koji su dali pravi doprinos gradu, njegovom razvoju i izgledu i koji su obeležili i vrednosno unapredili obrazloženi predlog.

 

Svaki predlog mora sadržati podatak na koji se priznanje odnosi, mora biti precizno obrazložen i sadržati dokumentaciju o ostvarenim rezultatima, istakla je Slavica Dimitrijević, članica komisije.

Inače, komisiju čini ukupno pet članova od kojih su tri iz reda odbornika- Branislav Mitrović, Slavica Dimitrijević i Radivoje Papić. Kao i prošle godine članovi komisije su i Zoran Stamatović, direktor Narodnog pozorišta i novinar Vesti, Zoran Jeremić.

Treba istaći da se gradska priznanja po trenutno važećoj odluci uručuju od 2011. godine. Prošle godine stiglo je čak 50 predloga, a komisija je dodelila 15 priznanja od čega četiri povelje, pet plaketa i šest nagrada.