Pred domaćom publikom

23. Avgust 2017
Pred domaćom publikom

U četvrtak,24. avgust 2017. godine od 21 satu bašti (u slučaju lošeg vremena koncert će biti u klubu) Gradskog kulturnog centra u Užicu,  koncert u “akustičnom” formatu će održati užička grupa The Highlanders. Gost večeri je Mihael Fafa Stojanović iz Kragujevca, gitarista grupe Kepa and The Free Spirits. Ulaz je slobodan.

Grupa je nastala 1998. godine u Užicu, sviraju i otkrivaju slušaocima zaboravljenu muzičku formu sa kraja ’60. i početka ’70. godina prošlog veka, psihodeliju pomešanu sa teškim notama bluza i roka.
Do sada su izdali 5 CD-a, 2013. godine su izdali DVD sa nastupa na 12. „In Wires“ Festivalu kao opening band za Jefferson Starship iz San Franciska, USA. 2014. godine su nastupali na 20. „Nišville Jazz Festivalu“, sa koga imaju izdat DVD a našli su se i na DVD izdanju „The Best of Nišville 2014“ rame uz rame sa The Blues Brothers Band-om.
2015. godine su nastupali na „Arsenal festu“ u Kragujevcu, a 2016. godine grupa je na svojoj letnjoj turneji, koja je krenula iz Čačka, održala nekoliko koncerata u Republici Hrvatskoj, tačnije u Istri na B&D Blues Festivalu i u Umagu a turneja se završila nastupom na Nisville festivalu i u Ćupriji.
U najavi je jesenja turneja po Vojvodini.