Preventivom do zdravlja

16. Septembar 2017
Preventivom do zdravlja

Bolnice u Užicu, Požegi, Priboju i Prijepolju koje pripadaju Zdravstvenom centru Užice, 17. septembra u vremenu od 8 do 16 časova sprovešće akciju besplatnih preventivnih pregleda za sve građane.

Odlukom Ministarstva zdravlja, građani koji imaju zdravstveno osiguranje, ali i stanovništvo bez zdravstvene knjižice na području čitave Srbije, u prilici su da bez uputa provere zdravstveno stanje.

Besplatan preventivni pregled koji podrazumeva merenje pritiska, nivoa šećera u krvi i EKG obaviće internisti. Građane kod kojih bude potrebe pregledaće kadriolozi i endokrinolozi.

lekari-strajk-1334652009-150634

U Opštoj bolnici u Užicu pregledi će biti obavljeni u prostorijama internističke ambulante, u Priboju u prostorijama Prijemno urgentne službe pri Opštoj bolnici.

Inače, nadležno ministarstvo pokrenulo je ovu akciju, jer podaci kažu da svaki drugi stanovnik Srbije ima visok pritisak, a da je hipertenzija sve češća dijagnoza i kod dece i kod mladih.

Podsećamo, iz Ministarstva zdravlja su najavili da će besplatni preventivni pregledi biti organizovani svake treće nedelje u mesecu u cilju prevencije i ukazivanja građanima da eventualne zdravstvene probleme rešavaju na vreme, čime se u znatnoj meri smanjuju i troškovi lečenja u ozbiljnijim slučajevima.