Prijem za najuspešnije Užičane u 2020. godini

Autor: uzice.rs
09. Maj 2021
Prijem za najuspešnije Užičane u 2020. godini

U skladu sa epidemiološkom situacijom u bašti Gradskog kulturnog centra Užice, priređen je prijem za Užičane koji su svojim postignućima obeležili 2020. godinu. Među njima su, kao i prethodnih godina, doktori nauka, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektora za vanredne situacije, radnici javno komunalnih preduzeća, sportisti i novinari.

Uspehe i priznanja koje su ostavrili uprkos veoma teškoj godini prisutnima je čestitala gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević:

“Čast je i radost što sam u prilici da vam u ime Grada Užica i svih Užičana uputim čestitke i da vam se zahvalim što ste svojim dostignućima i ostvarenjima prkosili godini koja je, čini se, imala nameru da nas omete u svim planovima, i na najbolji način afirmisali sebe i svoj grad. Ovaj naš susret je jedinstvena prilika da skrenemo pažnju javnosti na vas koji ste se svojim dostignućima izdvojili i koji  imate kredibilitet da budete uzor i inspiracija našim sugrađanima. Radite i dalje savesno svoj posao, na ponos najbližih i vašeg grada Užica, i to ne samo ono što treba da radite i ništa više, već malo više od toga. To malo više što podarite, to malo više što se potrudite, ima veću vrednost od svega ostalog i vodi do rezultata i uspeha. Srećno svima u novim izazovima koji su pred vama.”

Užice je u prošloj godini dobilo sedam doktora nauka i to su: Slobodanka Stankov, Aleksandar Dimitrijević, Aleksandar Bandović, Aleksandar Milovanović, Miroslava Jordović Pavlović, Dejan Pilčević i Milosav Đoković.

Po oceni kolega i pretpostavljenih najbolje rezultate na svojim radnim mestima tokom prethodne godine ostvarili su Dejan Stiković vođa saobraćajnog sektora, policajac godine u Policijskoj upravi Užice, Ivan Bacetić komandant vatrogasno spasilačkog bataljona Užice, Milija Nestorović iz JKP Gradska toplana Užice i Stojimir Perišić iz JKP Niskogradnja.

Sportisiti su i ovoga puta bili najbrojniji, a među nagrađenima su Olivera Jevtić, Milovan Vesnić, Lidija Trmčić, Nebojša Đurić, Košarkaški klub Sloboda, Planinarsko društvo Rujno i mnogi drugi.

O pomenutim uspesima nagrađenih Užičana, ali i drugim važnim temama javnost su obaveštavali mediji, a njihovi novinari svojim pričama zavredeli su pažnju i značajna priznanja pa su tako nagrade pripale Nemanji Kovačeviću, Nadeždi Gavrilović, Slobodanu Simiću i Jeleni Božović.

U ime svih nagrađenih obratila se dr Miroslava Jordović Pavlović:

” Danas slavimo znanje i veštinu, za koje smo se borili dugo godina i istrajali na putu do cilja. Sada sam sigurna da je vredelo. Kao što je rekao Nelson Mendela, obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promenite svet i zato predlažem gradskom rukovodstvu da iskoristi naše znanje i veštinu da zajedno unapredimo naše rodno Užice.”

Za sve nagrađene Grad je kao i prethodnih godina obezbedio i prigodne poklone.