Prijem i zlatnici za bebe rođene na Dan grada Užica

Autor: uzice.rs
22. Novembar 2023
Prijem i zlatnici za bebe rođene na Dan grada Užica

Tradicionalno, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević priredila je prijem za bebe rođene na Dan grada Užica i njihove roditelje. Valentinu Čeliković i Veljka Marinkovića na ovaj susret podsetiće zajedničke fotografije ali i zlatnici sa posvetom, koje im je darovala gradonačelnica.

“Mi se ovde radujemo svakoj rođenoj bebi i želimo da ih u vremenu pred nama bude mnogo više. Valentini i Veljku želim pre svega srećno i bezbrižno detinjstvo, a njihovim porodicama još jednom čestitam. Nadam se i da će se u godinama pred nama njihove porodice uvećavati, a mi ćemo se kao i do sada truditi da stvaramo što bolje uslove i da podržavamo rađanje i roditeljstvo”, istakla je gradonačelnica, podsetivši na mere kojima grad podržava rađanje i roditeljstvo.

“Svako novorođeno dete u porodici dobija od grada 15 hiljada dinara. Majke trećeg i svakog sledećeg deteta dobijaju po 60 hiljada dinara bez obzira na to da li su zaposlene ili ne a nezaposlene majke dobijaju i dodatnih 60 hiljada dinara. Znači praktično majka trećeg i svakog narednog deteta dobija ukupno 75 hiljada dinara a ako je nezaposlena ukupno 135 hiljada dinara. I ono što moram da naglasim je da i ove iznose svake godine uvećavamo pa će tako biti i od januara naredne godine. Takođe nemojte zaboraviti i da sve novorođene bebe dobijaju autosedišta a njihovi roditelji obuku za montažu istih u Crvenom krstu Užice”.

Uz zahvalnost, roditelji su istakli da im podrška grada mnogo znači, kako u pogledu ovog prijema tako i svih ostalih mera čiji su korisnici.

Veljko Marinković rođen je 9. oktobra u 5.14 časova i treće je dece u porodici, dok je Valentina Čeliković rođena u 9.42 časova i drugo je dete u porodici.

Korišćene fotografije preuzete sa www.uzice.rs