„Protiv droge zajedno – Šta svaki roditelj treba da zna”

10. Decembar 2018
„Protiv droge zajedno – Šta svaki roditelj treba da zna”

Tim za borbu protiv narkomanije u školama za Zlatiborski okrug, kojim koordiniše Zavod za javno zdravlje Užice, u saradnji sa Gradskom upravom Grada Užica i Udruženjem Roditelj, u sredu 12. decembra 2018. godine sa početkom u 17 časova i 30 minuta u Gradskom kulturnom centru u Užicu, organizuje Tribinu za roditelje pod nazivom „ Protiv droge zajedno – Šta svaki roditelj treba da zna”.

Krajem avgusta ove godine prema najavama rsornog ministrstva zdravlja u Srbiji je formirano 48 timova koji će držati predavanja o štetnosti droge deci i roditeljima u 1 700 škola.

U prvom momentu njihov zadatak biće da priđu deci, roditeljima i nastavnicima i da im objasne kakvi rizici postoje, šta dovodi do toga da dete počne da koristi drogu, koje su promene u ponašanju, najavio je tada minister zdravlja, Zlatibor Lončar.

On je naglasio da je potrebno deci ponuditi alternativu, da im se pokaže da nije “in” da se drogiraju da bi ušli u neko društvo, i u tom cilju  najavio organizaciju sportskih, kulturno-umetničkih i drugih aktivnosti.

Inače, u Srbiji je ove godine otkriveno 20 novih supstanci koje su stavljene na listu i čije se pojavljivanje sprečava, rekao je Lončar.