Radovi na Regionalnom trening centru i pripreme za upis u Tehničku školu u Požegi

28. Maj 2024
Radovi na Regionalnom trening centru i pripreme za upis u Tehničku školu u Požegi

U nameri da Centar savremenih tehnologija preraste u Regionalni trening centar Tehnička škola u Požegi počela je obimne radove na ovom objektu. Nekadašnji ŠUP treba da dobije potpuno novi izgled a radovi, čija je ukupna vrednost oko 1,7 miliona evra izvodiće se u tri faze. Iza nas su prva i druga faza a za treću, završnu fazu biće ostavljeni poslovi na eksternom uređenju. Potrebna sredstva za izvođenje radova obezbedjuju se kroz podrsku Vlada Republike Srbije, Opštine Požega i kredit Evropske investicione banke.

Nekad Škola učenika u privredi, danas radionice i Centar savremenih tehnologija u budućnosti treba da prerastu u Regionalni trening centar kazao je gostujući na našem radiju direktor Tehničke škole Zoran Jotić. Maturanti Tehničke škole u Požegi 5. juna proslaviće završetak srednjoškolskog obrazovanja. Njih će u školskim klupama od septembra zameniti novi đaci koje upis čeka početkom jula.

 

Za novu generaciju Tehnička škola ponudila je šest obrazovnih profila. Planiran je upis po 28 učenika u odeljenja: tehničar mehatronike, tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašinama, turistički tehničar i finansijsko računovodstveni tehničar, sve u okviru 4. stepena obrazovanja. Zoran Jotić, direktor škole kaže da kada je reč o dualnom obrazovanju u ponudi imaju dva profila sa po 14 slobodnih mesta. Školovaće novu generaciju bravara zavarivača i operatera mašinske obrade, koji će praksu obavljati u poznatim firmama u Požegi.