Raznovrsno u GKC-u

07. Decembar 2016
Raznovrsno u GKC-u

Za sve generacije i ljubitelje različitih kulturnih sadržaja, ovim bi se u najkraćem mogao opisati decembar mesec u Gradskom kulturnom centru u Užicu.

Već u subotu, 10. decembra od 22 sat nastupiće „Šinobusi“ iz Novog Sada. Do tada karte se mogu nabaviti po ceni od 200 dinara dok će na na dan koncerta biti 300 dinara.

Grupa Šinobusi osnovana je 2001. godine u Novom Sadu. Bend je isprva funkcionisao kao akustični trio, a krajem 2002. godine priključila se ritam sekcija. Istovremeno su akustične gitare zamenili električnim. Sastav brzo postaje koncertno aktivan i svira obrade poznatih ritam & bluz standarda u klubovima širom Vojvodine. Njihov prvi nastup beleži se 4. januara 2003. godine u Apatinu.

Nakon ovog koncerta za utorak, 13. decembra zakazano je veče srpsko- ruske poezije od 19 časova. U večeri koja će biti prožeta sećanjima, najlepšim stihovima i kompozicijama učestvovaće Milena Čantrak, Elena Draškić, Nađa Đoković, Boris Tanović, Ružica Blagojević, Dijana Gagić i Nebojša Jeremić.

Decembarski program u GKC-u nastavlja se 15. kada će od 20 časova biti projekcija filma sa 11. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija“ koji je održan od 14. do 31. avgusta ove godine.

Već narednog dana, u petak, 16. decembra takođe od 20 časova na sceni GKC-a biće prikazana pozorišna predstava „Čekajući Marčela“. Ovu komediju apsurda su zajedno napisali Stefano Riči i Đani Forte, poznati kao scenaristi u filmovima Lilijane Kavani, Luke Rankonija, Luiđija Skuarcina i ostalih poznatih italijanskih filmskih režisera. Za komediju apsurda ČEKAJUĆI MARČELA dobili su u Italiji nagradu ”Vallecorsi”. Kroz komediju se provlači i lik poznatog italijanskog glumca Marčela Mastrojanija, kao glavnog krivca za apsurd. “Čekajući Marčela“ je apsurd koji govori o zidovima i barijerama koje gradimo u sebi, ali i o zidovima koje spoljni svet podiže oko nas kao pojedinaca.Cena ulaznice je 200 dinara.

Sreda, 21.12.2016. u 20h – Za “Karaoke party” u organizaciji Radija Užice koje će biti održane 21. decembra od 20 sati ulaz je slobodan. Ulaz je slobodan i naredne večeri u četvrtak, 22. decembra od 21 sat kada će biti projekcija filma “I’m Not There”, povodom dobijanja Nobelove nagrade za poeziju Bob Dilanu.

Za petak, 23. i subotu 24.decembra od 21 čas u Klubu GKC-a a u organizaciji Tonskog studija „Franc“ – predviđen je Festival Užičke rok scene.

Programske aktivnosti tokom decembra završavaju se 26. decembra premijerom kratkometražnog filma “Senka” autora Marka Mutavdžića od 20 časova.