Odbojkašice OŠ “Dimitrije Tucović” predstavljaju Čajetinu na Sportskim igrama mladih

iconČajetina

April 8, 2021

Priboj je danas domaćin Sportskih igara mladih, najveće manifestacije amaterskog sporta za osnovnoškolski uzrast u Evropi. Na terenima školskog kompleksa u Novom Priboju, u organizaciji Sportskog saveza grada, održaće se gradsko takmičenje u pet disciplina. Učenice i učenici osnovnih škola takmičiće se u atletici u trci na 60 metara, mešovito između dve vatre u dve kategorije, odbojci za devojčice, uličnoj košarci tri na tri, u obe kategorije, i u fudbalu i za devojčice i za dečake.

 

Takmičenja u svim disciplinama biće održana uz primenu svih epidemioloških mera, uz saglasnost roditelja za svako dete. Pored učenika iz Priboja na takmičenjima učestvuju i osnovci iz susednih opština.


Opštinu Čajetina u odbojci za devojčice predstavljaju učenice sedmog razreda Osnovne škole “Dimitrije Tucović” iz matične škole i izdvojenog odeljenja na Zlatiboru. Ekipu koja učestvuje na Sportskim igrama mladih u Priboju čine Tamara Rnjaković i Jovana Mićić (Zlatibor), Irena Lojanica, Natalija Brašanac, Aleksandra Pantović i Marta Mirković (Čajetina).


Organizatori ističu da zbog epidemioloških mera, neće biti čina svečanog otvaranja takmičenja, jedino će biti upaljen plamen radosti i prijateljstva, istakao je predsednik Sportskog saveza opštine Priboj, Filip Komarica.

Inače, regionalna takmičenja biće održana početkom maja, za region Zapadne Srbije verovatno u Priboju, dok je državno prvenstvo Igara za Srbiju planirano početkom jula, i to na tri lokacije, a u igri su Kopaonik, Ada Ciganlija i Zlatibor.

Međunarodno finale SIM, u kojima učestvuju osnovci Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, održaće se u trećoj nedelji avgusta, u Splitu, kada će biti obeležen i jubilej – 25 godina ovog takmičenja u Hrvatskoj.

Podsećamo, ovo je osma godina kako se Sportske igre mladih organizuju u Srbiji, a opštini Priboj je ovo treća sezona, a prošle godine bio je domaćin i čina Generalnog otvaranja Igara za Srbiju.

O značaju ovog takmičenja govori i podatak da je od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige  i mnogi drugi.