Sajam zapošljavanja u Novoj Varoši

19. April 2017
Sajam zapošljavanja u Novoj Varoši

Nacionalna Služba za zapošljavanje-Filijala Prijepolje organizuje po jedanaesti put sajam zapošljavanja u Novoj Varoši u četvrtak 20. aprila u prostorijama hotela Jezero u vremenu od 11 do 13 časova.
17 poslodavca ponudiće preko 80 slobodnih radnih mesta iz različitih područja rada i stepena stručne spreme.

Poslodavci traže šivače, konfekcionere, trgovce, mesare, tehničara poljoprivredne struke, a posla ima i za konobare,kuvare, agente osiguranja, diplomirane veterinare i veterinarske tehničare.

Slobodnih radnih mesta biće i za  diplomirane ekonomiste-pripravnike, tehnologe, mašin bravare, metalostrugare, metalo brusače, šumarske inženjere,radnike za angažovanje na pilanama, poljoprivredne inženjere za zaštitu bilja..

Inače, na evidenciji nezaposlenih u Novoj Varoši trenutno su 2 124 lica, od čega njih oko stotinu sa fakultetskom diplomom.

U Filijali Prijepolje ističu da su se sajmovi pokazali kao dobar model smanjenja nezaposlenosti pa i na ovom sajmu očekuju učešće lica koja se vode na evidenciji nezaposlenih.

Iskustva Nacionalne službe za zapošljavanje koja na području čitave Srbije od 2005. godine organizuje sajmove zapošljavanja pokazuje da oko 20% onih koji potraže posao na ovaj način se i stvarno zaposli u narednih šest meseci od konkurisanja.