‘’Sećanja u belom’’ u GKC-u

08. Novembar 2021
‘’Sećanja u belom’’ u GKC-u

Otvaranje izložbe ‘’Sećanja u belom’’ autora Ištvana Fuska biće priređena u sredu 10.novembra od 16 časova u holu Gradskog kulturnog centra. Nakon otvaranja izložbe u klubu GKC-a biće upriličen muzički program na kome će nastupiti Jazz republika, Moondance, Jazz balance, Blekova petorka I The Highlanders in memoriam Draganu Zumberoviću i Batu Jezdiću. Ulaz na program je slobodan.

Ištvan Fuska je rođen u Srbobranu 1963.godine. Od 2014. do 2017. godine bio je predsednik Likovnog udruženja iz Srbobrana. Od 2017. godine je potpredsednik Asocijacije Srpski ArtCENTAR iz Novog Sada, filijala ArtCENTAR Beograd. Član ASA – Asocijacije Srpskih Arhitekata Beograd. Član umetničkog udruženja ’’Ars in lingo’’ iz Bečeja. Umetničko znanje usavršavao je u radionici Ištvana Mezeija, kao i u ateljeu profesora Svetozara Kaćanskog – Batuke u Srbobranu.

Izradio je više skulptura na otvorenom, najznačajnije su:
-Grb Doma kulture Srbobran
-Kompoziciju ’’Roda i žaba’’ u dvorištu pansiona Turska avlija, u Turiji
-Kormorane u dvorištu Spomen kuće Gion Nandor u Srbobranu
Učesnik na 50 kolektivnih izložbi u Srbiji. Više puta dobio povelju za učešće na pokrajinskoj smotri umetnika amatera.
Samostalne izložbe:
ArtCENTAR, Beograd 2016
Novi Kozarci/Kikinda 2016
Dvorac Eđšeg, Novi Sad 2019
Galerija ROYAL, Beograd 2020
Kuća Đura Jakšića, Beograd 2020
Sirogojno, etno selo Sirogojno 2020
Učestvovao je na kolektivnoj izložbi UMETNOST DANAS, NBS Beograd. Ušau u Almanah Likovni i primenjeni umetnici Srbije. Dobitnik Bijenalne nagrade ’’Nenad Čonkić’’ u Beogradu za tematsku izložbu Erotika.

Živi i stvara u Srbobranu.