Šetnjom taktilnom stazom u Užicu obeležen Dan belog štapa

Autor: uzice.rs
17. Oktobar 2022
Šetnjom taktilnom stazom u Užicu obeležen Dan belog štapa

Članovi Međuopštinske organizacije saveza slepih i slabovidih Užice, zajedno sa predstavnicima gradskog rukovodstva, učenicima Medicinske škole i drugim sugrađanima prošetali su taktilnom stazom i na taj način obeležili 15. oktobar Međunarodni dan belog štapa.

“Zažmuri da bi me razumeo”, moto je manifestacije kojom se tradicionalno obeležava ovaj datum, ali prema rečima Dragana Dučić predsednice Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Užice učesnici manifestacije danas nisu morali da žmure, već samo da prošetaju sa članovima udruženja i na taj način pokažu razumevanje i podršku.

“Upravo taktilne staze ali i mnoge druge stavri Užice svrstavaju među gradove koji brinu o osobama sa invaliditetom. Ipak uvek ima prostora za unapređenje, naročito u oblastima školovanja i zapošljavanja”.

Član Gradskog veća za socijalnu politiku Slobodan Grbić istakao je da grad Užice iz godine u godinu izdvaja više sredstava ne samo za ovo već i za sva ostala udruženja osoba sa invaliditetom.

“Naročito se radujemo što možemo da podržimo ali i da učestvujemo u manifestacijama i svim aktivnostima udruženja. Tu smo da i u narednom periodu zajedno razmotrimo sve probleme i radimo na njihovom rešavanju”.

Kao i prethodnih i ove godine u obeležavanje međunarodnog dana belog štapa uključili su se učenici Medicinske škole Užice.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs