Skokovi bez obzira na vreme

16. Jul 2016
Skokovi bez obzira na vreme

Jubilarni 25. skokovi sa starog železničkog mosta na užičkoj plaži biće održani od 15 časova bez obzira na vremenske uslove.Učestvovaće skakači iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Nemačke i Danske.

U takmičarskom delu i akrobatskom programu, učestvovaće više od trideset skakača iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Nemačke i Danske. U takmičarskom delu učesnici će skakati stilom „lasta“, a Red bul organizuje High diving, odnosno akrobatske skokove najavio je Branko Bogićević, direktor JP Veliki park ističući da će u akrobatskom programu učestvovati ukupno 15 takmičara među kojima i svetski poznati skakači.

Nakon tri uzastopne analize, Zavod za javno zdravlje je utvrdio da je voda na gradskoj plaži ispravna i da može da se koristiti za kupanje dodao je Bogićević, povodom predstoijećih skokova sa starog železničkog mosta.

Podsećamo, skokovi sa starog železničkog mosta na Đetinji održavaju se od 1993. godin pod pokroviteljstvom grada Užica i u organizaciji JP Veliki park.

Inače, visina mosta od površine vode je 12 metara, a dubina reke je oko 4 metra. Vetra uglavnom nema tako da je ovo mesto pogodno za održavanje takmičenja ovog tipa, jer uslovi dozvoljavaju samo takozvane letačke skokove (u kojima skakač ne roni duboko), jer je dubina vode nedovoljna za druge vrste skokova.

Treba istaći da je posle Drugog svetskog rata plivanje bilo veoma popularno u Užicu i da su već tada postojali plivački i vaterpolo klub.