Srećan nam Dan grada!

09. Oktobar 2023
Srećan nam Dan grada!

9. oktobar Dan grada Užica prilika je da se setimo svih onih koji su zaslužni za njegovo postojanje, od Sklavka i Mile koji se pominju u Dubrovačkim spisima iz 1329. godine, preko heroja koji su životima platili slobodu Užičke republike, do svih velikih Užičana, koji su ime grada proneli širom Evope i sveta. Imamo dužnost i obavezu da ih se sećamo i da na njihove velike podvige i rezultate uvek podsećamo, jer njima dugujemo grad koji imamo danas.

Dan grada je prilika i da se zahvalimo i vama koji u Užicu danas živite i dajući nam vetar u leđa činite da bude lepše, zdravije i razvijenije. Da li smo na pravom putu pokazaće vreme, ali u jedno smo sigurni. Sve što radimo, radimo sa ciljem da ovaj grad bude mesto u kome se ostaje i u koje se rado dolazi. Razvoj infrastrukture, privrednih, turističkih, kulturnih, sportskih i svih ostalih potencijala prioriteti su kojima smo posvećeni i na kojima ćemo još više, bolje i posvećenije raditi. Obilaznica, rekonstrukcija Zdravstvenog centra, izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih puteva i ulica , izgradnja dečijih igrališta i sportskih terena, uređenje odmorišta, parkova i pešačkih staza, samo su neki od ciljeva koje smo postavili i od kojih nećemo odustati, usput rešavajući i sve ostale probleme sa kojima se naši građani suočavaju. U tom velikom poslu imaćemo kao i do sada podršku Vlade Republike Srbije, a verujem i podršku građana Užica.

Naše Užice, jedino koje imamo moramo voleti i čuvati zarad svih blaga koje poseduje. Ipak, ono najveće čine deca a prema njima imamo najveću obavezu i odgovornost, jer na temeljima onoga što im ostavimo gradiće budućnost. Svesni te činjenice, nadam se, svi zajedno nastavićemo jedinim ispravnim putem, putem daljeg razvoja našeg grada.

Sa željom da budete zdravi, srećni i uspešni čestitam Vam 9. oktobar Dan grada Užica!

 

dr Jelena Raković Radivojević gradonačelnica grada Užica