Stand-up komedija oživljava Radnički dom

18. April 2017
Stand-up komedija oživljava Radnički dom

Sali Radničkog doma izgrađenoj u okviru nekadašnjeg fabričkog kompleksa Valjaonice bakra i aluminijuma u Sevojnu najpre u svrhu afirmacije kulturnog i umetničkog stvaralaštva i za igranke, koja trenutno služi za porodične i kolektivne proslave, mogla bi da bude vraćena i prvobitna namena.

Zamisao je da se ovaj prostor promoviše za dodatne sadržaje, a u planu su razni kulturni događaji i koncertne aktivnosti, najavljuje Marko Marić, menadžer sale Radnički dom u Sevojnu.

On podseća da je sala kompletno renovirana kada je zamenjena podna obloga, drvene obloge oko zidova kao i konstrukcija oko bine. Ističe da će u zavisnosti od priliva finansija u dogledno vreme biti rekonstruisana i rasveta, tako da će sala biti višenamenski upotrebljiva.

Prvi korak u širenju lepeze sadržaja sale je stand-up komedija.

Publika iz Užica, Sevojna i Požege, ali i drugih mesta u okolini  već u četvrtak, 20. aprila od 20 časova biće upravo u Radničkom domu u prilici da uživa u nastupu stand-up komičara Peđe Bajovića.

Bajoviću koji je rođen u Crnoj Gori, odrastao u Požegi, Beogradu I Bosni i Hercegovini sa trenutnim mestom prebivališta u Zagrebu, se pripisuje status “najozbiljnijeg stand-up komičara u ovom delu sveta”. Na svojim nastupima širom regiona on upravo oslikava život na Balkanskim prostorima.

Treba istaći i da je Peđa Bajović prvi regionalni stand-up komičar koji je nastupio na jednom međunarodnom takmičenju- Seattle International Comedy Competition (2012.).

2016. godine ušao je u završnicu svetskog takmičenja The Funniest Person in the World u Helsinkiju. Njegovi nastupi na engleskom jeziku još uvek nalaze svoje mesto u programu televizijskog kanala Comedy Central Extra.

Na stand-up scenu on je stupio 2005. godine, a od tada do danas beleži tri tematske predstave- S nogu (Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije), Muškarac (o parenju I razmnožavanju), Rok trajanja, kao I prvi celovečernji special nekog stand-up komičara na engleskom jeziku- In ingliš.

Inače, stand-up komedije iako relativno novi vid scenskog izražavanja u Srbiji, privlače sve veći broj poštovalaca i dokazuju da je publika željna zabave.

Stand- up komedije na svojevrstan šaljiv način govore o krizi u društvu i osvešćuju ljude koji se nakon predstave dodatno zapitaju gde i kako žive. 

Karte za stand-up komediju Peđe Bajovića po ceni od 200 dinara mogu se kupiti u restoranu Naša priča i trafici Centar- kod Grge u Sevojnu. Prodajno mesto u Užicu je Gradski kulurni centar.