Strukovna znanja za budućnost

02. Oktobar 2017
Strukovna znanja za budućnost

Oko 260 brucoša započelo je strukovne studije na osam programa Visoke poslovno- tehničke škole u Užicu. U ovoj akademskoj godini najtraženiji su bili programi za turizam, računovodstvo i reviziju i inrormacione tehnologije, a upravo ovi kadrovi i najbrže dolaze do posla, pokazuje dosadašnja školska statistika.

Jovana Bojic

 

Znanja koja stičemo tokom celokupnog školovanja naš su najveći kapital i niko nam ih nikada ne može oduzeti. Kroz studiranje na VPTŠ naučićete mnogo o životu uopšte, upoznaćete dobre prijatelje i zato verujte da ste izabrali kvalitetnu budućnost, istakla je Jovana Bojić, studentkinja treće godine menadžmenta poželevši dobrodošlicu brucošima.

Pomoćnik direktora za kvalitet, prof. dr Damljan Radosavljević koji je i član Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje naglasio je brucošima da su svi programi na osnovnim, specijalističkim i master studijama VPTŠ akreditovani dodajući da se u nastavnom procesu boduje prisustvo predavanjima, aktivnosti studenata, a znanje se ocenjuje kroz testove i usmenu proveru. Studentima je poručio da veruje da će mudro i pametno znati da iskoriste naučeno tokom strukovnih studija.

studenti

Visoka poslovno- tehnička škola predstavlja univerzitet u malom, jer se studijski programi razlikuju ali imaju i dosta dodirnih tačaka. Suštinska razlika je u brzini dolaska do posla nakon određenih studijskih programa, a iskustvo pokazuje da radna mesta najbrže obezbeđuju svršeni studenti informacionih tehnologija.

Mašinstvo i građevina su bazne struke jer će uvek biti primenjivi, kao i turizam i tehnološko inženjerstvo jer je Zlatiborski okrug poznata turistička i prehrambena regija, istakla je Ivana Ćirović, direktorka VPTŠ. Ona je dodala da studentima koji planiraju nastavak strukovnog obrazovanja ova škola predstavlja dobru osnovu, jer postoje specijalističke a od ove godine i master studije bezbednosti i zdravlja na radu koje traju dve godine.

Ona očekuje da će od naredne godine i ostali studijski programi dobiti akreditacije za master studije. Osim na specijalističke i master studenti namon ove škole dalje mogu i na akademske studije na mnoge fakultete u zemlji i direktno na Univerzitet u Nitri.

Inače, u tri konkursna roka studenti su upisani na informacione tehnologije, turizam, računovodstvo i revizija, mašinstvo, građevinarstvo, menadžment, unutrašnja arhitektura i tehnološko inženjerstvo.

Za studijski program zdravstvena nega čeka se potvrda akreditacije, a ostalo je još 10 slobodnih mesta.

 

uzice-grb-velikiOvaj tekst je deo projekta “Ključ dobrog posla je stručniji pojedinac” sufinasiran sredstvima grada Užica za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2017.godini.