Sutra Dan žalosti u Požegi

Autor: radiopozega.rs/nova.rs
17. Februar 2021
Sutra Dan žalosti u Požegi

Povodom tragične smrti građana opštine Požega, Jovane Jovanić i Uroša Đorđevića, na teritoriji opštine Požega proglašava se četvrtak, 18. februar za Dan žalosti. Državni organi i organi lokalne samouprave, organizacije i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da zastavu Republike Srbije i zastavu opštine Požega, spuste na pola koplja.

Radiodifuzne organizacije za informisanje na teritoriji opštine Požega, dužne su da u svojim programima emituju Odluku o proglašenju Dana žalosti, da umesto emisija zabavnog karaktera, emituju muziku i emisije prikladne Danu žalosti i da programsku šemu usklade sa Danom žalosti.

Inače, u zaseoku sela Kremna, Dugom Dolu, dvoje mladih ljudi, U. Đ.(29) iz Visibabe i njegovu devojku J. J. (30) iz Ježevice kod Požege, koji su bili u višegodišnjoj vezi i planirali brak, sudbina je odvela pravo u smrt, prenosi portal www. Nova.rs.

Prema prvim informacijama mladića je struja ubila dok se kupao, u kući njegove babe gde su došli na odmor tokom praznika. Devojka je stradala u želji da mu pomogne. Pronašli su ih rođaci jer ih je alarmirala rodbina iz Požege pošto se čitav dan nikom nisu javljali.

Tačan uzrok smrti još uvek nije utvrđen ali se najviše sumnja na strujne instalacije.Policija je na licu mesta izvršila uviđaj a tužilac je naložio obdukciju tela i elektro veštačenje.

Ovome doajemo da je dvoje mladih ljudi radilo u istom kolektivu, u požeškoj Budimci. On je bio elektro a ona poljoprivredni inženjer.