Tradicionalni skokovi sa Starog železničkog mosta

18. Avgust 2023
Tradicionalni skokovi sa Starog železničkog mosta

Tradicionalna manifestacija “Skokovi sa Starog železničkog mosta” održaće se na Gradskoj plaži u subotu 19. avgusta sa početkom u 15 časova. Prema najavama organizatora očekuje se učešće oko 20 takmičara iz naše i zemalja u okruženju.

Kako je najavljujući 31. po redu “Skokove sa Starog železničkog mosta”, istakao član Gradskog veća Ratko Trmčić, ova manifestacija koja postoji više od tri decenije svake godine okupi veliki broj učesnika i posetilaca i sigurno je jedna od najlepših sportkih manifestacija u gradu. On je pozvao Užičane da u što većem broju dođu na Gradsku plažu i podrže takmičare.

Dinko Žuvela, izvršni direktor JP “Veliki park” ističe da je Užice pored Mostara jedan od najozbiljnijih organizatora kada su u pitanju ovakva takmičenja. Uz zahvalnost privrednicima i pojedincima koji su pomogli da sve bude na visokom nivou Žuvela se zahvalio i Crvenom krstu Užice koji godinama unazad pruža veoma značajnu tehničku podršku.

“Takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne gore će skakati sa visine od 16 metara u dve serije, a najboljih deset plasiraće se u finale. I nagradni fond značajno je uvećan u odnosu na prethodnu godinu, pa je tako nagrada za prvo mesto 60 hiljada dinara, za drugo 40 hiljada a za treće 30 hiljada dinara. Takođe, za svaki skok takmičari dobijaju po 8 hiljada dinara”.

Skokove sa Starog železničkog mosta organizuje JP “Veliki park Užice”, pod pokroviteljstvom grada Užica i uz tehničku podršku Crvenog krsta Užice.